De praktijk

Bereikbaarheid

Ons centrum is 24 uur per dag te bereiken via telefoon nummer 0492-462233. Als we in gesprek zijn, kun je de voicemail inspreken en bellen we je zo spoedig mogelijk terug.
Voor spoedeisende vragen, dringende verloskundige hulp of de bevalling bel je: 06-47284388.

Kun je ons niet bereiken of is er een storing bel dan naar de portier van het Elkerliek ziekenhuis, tel nr: 0492-595491. Hij zal je dan doorverbinden met ons.

Wij hebben geen telefonisch spreekuur en zijn dus altijd bereikbaar. Je krijgt ook altijd direct een verloskundige aan de lijn voor al je vragen.

Spreekuur

Het spreekuur vindt plaats volgens afspraak. We hebben spreekuur op wisselende dagen in de ochtend, middag en in de avond. Om een eerste afspraak te maken kan je ons bellen, maar je mag ook een contactformulier via de website invullen. We zullen dan zo snel mogelijk contact met jullie opnemen.

Waarneemster

Het kan zijn dat je een waarneemster in onze praktijk treft. Dit kan doordat één van ons op vakantie is, ziek is, zwangerschapsverlof of een bijscholing heeft. Sanne Jentjens is onze vaste waarneemster. Hieronder stelt zij zich aan jullie voor:

Ik ben Sanne Jentjens, geboren in 1989 en sinds 2015 afgestudeerd aan de Academie Verloskunde te Maastricht. Ik heb in veel verschillende praktijken in de regio gewerkt en sinds 2017 ben ik werkzaam bij Femme verloskundigcentrum!

Ik vind het fijn om in een kleinere praktijk te werken zodat je de cliënten en partners goed leert kennen en een goede band met ze kunt opbouwen. Niets mooier om iemand persoonlijk te begeleiden van begin tot eind. Naast de baan als verloskundige ben ik ook echoscopiste wat mijn baan extra leuk maakt!

Verder woon ik samen met mijn vriend Bram en mijn dochter Evy (januari 2020). Het was erg mooi om deze ervaring eens een keer vanuit de andere kant te mogen ervaren en dit heeft mijn baan als verloskundige nog mooier gemaakt!

Ik heb erg veel zin om jullie te ontmoeten in de praktijk en te begeleiden in deze spannende en bijzondere periode!

Tot snel!

Verder zal Rianne van de Boogaard komende periode werkzaam zijn tijdens vakanties en bijscholingen.

Ik ben Rianne van den Boogaard, 26 jaar en een geboren en getogen Brabander (Nuenen). Sommige van jullie zullen mij misschien nog herkennen van mijn stages tijdens hun zwangerschap en/of bevalling in eind 2014, begin 2015 en eind 2016 bij deze praktijk. Jullie kunnen mij treffen tijdens het spreekuur, de bevalling en het kraambed. Ik heb er veel zin in om jullie tijdens deze mooie en bijzondere fase in jullie leven te mogen begeleiden. Tot snel!

Stagiaire

Het centrum is verbonden aan de opleiding voor verloskundigen. Het is daarom mogelijk dat er een studentverloskundige met ons meeloopt. Zij zal zowel tijdens de spreekuren als bij de bevallingen en bij de kraambedcontroles aanwezig zijn. Zij werkt onder onze verantwoordelijkheid. Indien je bezwaar hebt tegen haar aanwezigheid, maak dit dan tijdig aan één van ons kenbaar.

Klachtenregeling

We vinden het belangrijk dat je goed voelt bij ons. We proberen er alles aan te doen om jou en je partner zo goed mogelijk te begeleiden tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

  1. Bespreek je klacht met de verloskundige. Ben je ontevreden, zijn er dingen voorgevallen waar je jezelf niet goed bij voelt, of heb je twijfels? We vinden het heel fijn als je dit bespreekbaar maakt met ons. We nemen graag de tijd om dit rustig met je te bespreken.
  2. Wanneer het niet lukt om er samen met ons uit te komen, of wanneer je hulp wilt bij het indienen van een klacht, dan kun je contact opnemen met de klachtenfunctionaris van CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.

Kijk voor meer informatie of het direct indienen van een klacht op www.klachtverloskunde.nl

JIJWIJ, samen in geboortezorg

logo_JIJWIJ

Als jij en je partner een kind verwachten, breekt een bijzondere tijd aan. Een tijd van voorbereiding en een tijd van verandering. Niet alleen je lichaam past zich aan zodat de baby optimaal kan groeien. Ook jullie leven en emoties veranderen. Al vanaf dat hele prille begin voel je een grote verantwoordelijkheid. JIJ wilt hoe dan ook het beste voor je kind. En dat willen WIJ ook.

JIJ staat centraal

In JIJWIJ werken alle geboortezorgverleners in de Peelregio samen: verloskundigen, gynaecologen, de kraamzorg, maar ook anesthesisten, echoscopisten en kinderartsen. WIJ stemmen onze zorg nauwkeurig af op jouw persoonlijke omstandigheden, voorkeuren en wensen. Bevallen kan thuis, in Ons Geboortehuis en in het ziekenhuis. Bij JIJWIJ sta JIJ centraal.

JIJ houdt de regie

Hoewel de verloskundige begeleiding meestal dicht bij huis plaatsvindt, loopt het soms anders en is ziekenhuiszorg nodig. In ons teamoverleg bespreken WIJ iedere aanstaande moeder en wisselen we medische gegevens uit. Doordat zo ook de gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen in het ziekenhuis goed op de hoogte zijn, kunnen we bij risico’s, complicaties of acute situaties snel schakelen. Bovendien werken we allemaal op dezelfde manier. Dat geeft duidelijkheid en rust; JIJ houdt de regie.

WIJ bieden de beste en veiligste geboortezorg

JIJWIJ is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We weten dat het voor de binding tussen ouders en kind belangrijk is dat ze direct na de geboorte bij elkaar zijn. Oók als je kind in de couveuse moet liggen. In dat kader zijn we nu hard bezig couveusesuites te realiseren. Kortom: WIJ bieden jou de beste en veiligste begeleiding voor, tijdens en vlak na je zwangerschap. JIJWIJ, samen in geboortezorg.