Corona

Update 21-05-2021

Zoals jullie allemaal wel weten heerst er op dit moment helaas nog steeds het coronavirus en om verspreiding van dit virus zoveel mogelijk tegen te gaan hebben we hierbij weer even alle maatregelen op een rij gezet. Er zijn gelukkig weer een aantal versoepelingen bijgekomen waar we jullie van op de hoogte willen stellen:

  • Alle controles vinden op de praktijk plaats. Houd hierbij zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Indien klachten zoals koorts, hoesten, benauwdheid en/of keelpijn bel dan eerst naar de verloskundige en kom niet naar de praktijk!

Zwangerschap

  • Je mag bij alle afspraken bij ons op de praktijk 1 persoon meenemen. Kinderen mogen gelukkig weer meekomen, maar tellen ook als 1 persoon.
  • Tijdens een echo mag er 1 persoon worden meegenomen.
  • De intake kan weer fysiek gedaan worden.
  • Wij zullen tijdens het spreekuur beschermende maatregelen treffen zoals ook het dragen van een mondkapje. Wij stellen het enorm op prijs als jullie ook een mondkapje zouden willen dragen.

Bevalling

  • Tijdens de bevalling zowel thuis als in het ziekenhuis mag er naast de partner één andere persoon aanwezig zijn indien gewenst. Bij binnenkomst en vertrek uit het ziekenhuis dienen alle personen een mondkapje te dragen.
  • Mocht je toch onder bepaalde omstandigheden in het ziekenhuis moeten verblijven dan zijn er tijdens het bezoekuur van 18.00-20.00 uur maximaal twee bezoekers welkom, kinderen t/m 12 jaar worden hierin niet meegeteld. Dit is exclusief de partner, deze mag standaard aanwezig zijn op de suite. Wisseling van personen binnen deze bezoektijd is niet toegestaan.

Kraambed

  • De kraamvisites vinden plaats bij je thuis of in telefonisch. We zullen nu weer wat meer fysiek langskomen. Indien nodig zal de verloskundige beschermende maatregelen dragen, deze kunnen mogelijk verschillen per visite. Buiten het eigen gezin mogen er maximaal drie bezoekers aanwezig zijn. Dit is inclusief de kraamverzorgende. We zouden het op prijs stellen dat als de verloskundige op visite komt dat het bezoek dan even naar een andere ruimte gaat.
  • De nacontrole zal in overleg telefonisch dan wel fysiek plaatsvinden.

Bij vragen zijn wij 24/7 bereikbaar dus bel of mail ons indien nodig!

Blijf gezond allemaal!